Ekspresy do kawy
Automatyczne ekspresy do kawy JURA są utożsamiane z najlepszą jakością kawy, prostą obsługą i doskonałym wzornictwem. JURA oferuje szeroki wybór specjałów kawowych za naciśnięciem jednego przycisku – zawsze ze świeżo mielonej kawy, nie z kapsułki.
Akcesoria
Idealnie dopasowane do automatycznych ekspresów do kawy JURA akcesoria i dodatki umożliwiają przyrządzanie wyśmienitych specjałów kawowych w filiżance i gwarantują doskonałą przyjemność picia kawy.
Produkty do konserwacji
Stosowanie oryginalnych produktów do konserwacji JURA gwarantuje doskonałą higienę i ochronę. Wszystkie formuły ochronne i składniki są optymalnie dostosowane do programów i materiałów automatycznych ekspresów do kawy JURA.
O marce JURA
Od 1931 roku marka JURA jest synonimem najwyższej jakości, pionierskich innowacji, pierwszorzędnego wzornictwa i zrównoważonego rozwoju. Odkryj wartości, świat i historię tradycyjnej szwajcarskiej firmy o światowej renomie. Poznaj markę JURA.
Kluczowe Technologie
Finalny smak kawy zależy od wielu czynników. A wszystko zaczyna się od świeżych ziaren, świeżo zmielonych za naciśnięciem jednego przycisku i zaparzonych w mniej niż 60 sekund – dokładnie tak jak lubisz.
Tak działa automatyczny ekspres do kawy JURA
Perfekcyjny specjał kawowy za naciśnięciem jednego przycisku – świeżo mielony, nie z kapsułki. Ale co dzieje się po wybraniu specjału kawowego? Prześledź proces przyrządzania kawy, zaglądając do automatycznego ekspresu do kawy JURA: od mielenia na świeżo, poprzez parzenie, aż po efekt w filiżance. Poznaj złożone współdziałanie technologii, które dbają o doskonałe doznania podczas picia kawy.
|
Product Recognising Grinder (P.R.G.)
Aby zapewnić optymalnie zmieloną kawę do każdego oddzielnego specjału, inżynierowie z firmy JURA opracowali młynek Product Recognising Grinder (P.R.G.). Sterowany elektronicznie wielostopniowy wysokowydajny młynek stożkowy ustawia się indywidualnie na wcześniej zdefiniowany stopień zmielenia – o wiele szybciej niż byłoby to możliwe ręcznie. Stopień zmielenia sięga od bardzo drobno mielonej kawy do przygotowania małych klasyków po grubo mieloną do przedłużonych specjałów.
|
Różne procesy parzenia
Idealny czas ekstrakcji jest decydującym czynnikiem dla uzyskania optymalnego rezultatu: Czas kontaktu pomiędzy wodą a kawą mieloną jest wystarczająco długi, aby uwolnić składniki aromatyczne z kawy mielonej, ale na tyle krótki, aby nie wypłukać substancji gorzkich i kwasów garbnikowych. Dlatego oprócz standardowego procesu parzenia firma JURA opracowała Proces Ekstrakcji Pulsacyjnej (P.E.P.®) dla krótkich specjałów, takich jak ristretto lub espresso, oraz funkcję One-Touch Lungo dla długich specjałów. Do przyrządzania specjałów Cold Brew według metody espresso służy Cold Extraction Process.
|
Inteligentny System Filtrowania Wody (I.W.S.) z wkładem filtra CLARIS Smart
98% kawy stanowi woda. Świeża, zimna woda jest zatem niezbędna do uzyskania doskonałej kawy. Podgrzewanie wody powoduje osadzanie się kamienia. JURA oferuje inteligentne rozwiązanie w postaci wkładu filtra CLARIS: - Chroni urządzenie przed złogami kamienia i przedłuża jego okres eksploatacji. - Urządzenie nie musi być odkamieniane. - Gwarantowana jest niezmiennie wysoka jakość wody, a tym samym kawy. - Inteligentny System Filtrowania Wody (I.W.S.) automatycznie wykrywa włożenie filtra.
|
System mleczny
Specjały kawowe takie jak cappuccino, latte macchiato i inne są uszlachetniane mlekiem lub pianką mleczną. Dzięki rewolucyjnej technologii gładkiej pianki innowacyjne dysze do spieniania mleka firmy JURA przygotowują przewiewną piankę mleczną o drobnych porach i długotrwałej konsystencji lub po prostu podgrzewają mleko do żądanej temperatury.
|
|