Ekspresy do kawy

Automatyczne ekspresy do kawy JURA są utożsamiane z najlepszą jakością kawy, prostą obsługą i doskonałym wzornictwem. JURA oferuje szeroki wybór specjałów kawowych za naciśnięciem jednego przycisku – zawsze ze świeżo mielonej kawy, nie z kapsułki.


Akcesoria

Idealnie dopasowane do automatycznych ekspresów do kawy JURA akcesoria i dodatki umożliwiają przyrządzanie wyśmienitych specjałów kawowych w filiżance i gwarantują doskonałą przyjemność picia kawy.

acess2.jpg


Produkty do konserwacji

Stosowanie oryginalnych produktów do konserwacji JURA gwarantuje doskonałą higienę i ochronę. Wszystkie formuły ochronne i składniki są optymalnie dostosowane do programów i materiałów automatycznych ekspresów do kawy JURA.

srodki.jpg


O marce JURA

Od 1931 roku marka JURA jest synonimem najwyższej jakości, pionierskich innowacji, pierwszorzędnego wzornictwa i zrównoważonego rozwoju. Odkryj wartości, świat i historię tradycyjnej szwajcarskiej firmy o światowej renomie. Poznaj markę JURA.

jura2.jpg


Kluczowe Technologie

Finalny smak kawy zależy od wielu czynników. A wszystko zaczyna się od świeżych ziaren, świeżo zmielonych za naciśnięciem jednego przycisku i zaparzonych w mniej niż 60 sekund – dokładnie tak jak lubisz.

Tak działa automatyczny ekspres do kawy JURA

Perfekcyjny specjał kawowy za naciśnięciem jednego przycisku – świeżo mielony, nie z kapsułki. Ale co dzieje się po wybraniu specjału kawowego? Prześledź proces przyrządzania kawy, zaglądając do automatycznego ekspresu do kawy JURA: od mielenia na świeżo, poprzez parzenie, aż po efekt w filiżance. Poznaj złożone współdziałanie technologii, które dbają o doskonałe doznania podczas picia kawy.

Product Recognising Grinder (P.R.G.)

Aby zapewnić optymalnie zmieloną kawę do każdego oddzielnego specjału, inżynierowie z firmy JURA opracowali młynek Product Recognising Grinder (P.R.G.). Sterowany elektronicznie wielostopniowy wysokowydajny młynek stożkowy ustawia się indywidualnie na wcześniej zdefiniowany stopień zmielenia – o wiele szybciej niż byłoby to możliwe ręcznie. Stopień zmielenia sięga od bardzo drobno mielonej kawy do przygotowania małych klasyków po grubo mieloną do przedłużonych specjałów.

Różne procesy parzenia

Idealny czas ekstrakcji jest decydującym czynnikiem dla uzyskania optymalnego rezultatu: Czas kontaktu pomiędzy wodą a kawą mieloną jest wystarczająco długi, aby uwolnić składniki aromatyczne z kawy mielonej, ale na tyle krótki, aby nie wypłukać substancji gorzkich i kwasów garbnikowych. Dlatego oprócz standardowego procesu parzenia firma JURA opracowała Proces Ekstrakcji Pulsacyjnej (P.E.P.®) dla krótkich specjałów, takich jak ristretto lub espresso, oraz funkcję One-Touch Lungo dla długich specjałów. Do przyrządzania specjałów Cold Brew według metody espresso służy Cold Extraction Process.

Inteligentny System Filtrowania Wody (I.W.S.) z wkładem filtra CLARIS Smart

98% kawy stanowi woda. Świeża, zimna woda jest zatem niezbędna do uzyskania doskonałej kawy. Podgrzewanie wody powoduje osadzanie się kamienia. JURA oferuje inteligentne rozwiązanie w postaci wkładu filtra CLARIS:
- Chroni urządzenie przed złogami kamienia i przedłuża jego okres eksploatacji.
- Urządzenie nie musi być odkamieniane.
- Gwarantowana jest niezmiennie wysoka jakość wody, a tym samym kawy.
- Inteligentny System Filtrowania Wody (I.W.S.) automatycznie wykrywa włożenie filtra.

System mleczny

Specjały kawowe takie jak cappuccino, latte macchiato i inne są uszlachetniane mlekiem lub pianką mleczną. Dzięki rewolucyjnej technologii gładkiej pianki innowacyjne dysze do spieniania mleka firmy JURA przygotowują przewiewną piankę mleczną o drobnych porach i długotrwałej konsystencji lub po prostu podgrzewają mleko do żądanej temperatury.